11 nő, akinek rögös volt az útja a sikerhez

0
74

Megértjük, ha úgy érzed, kicsúszott a kezedből az irányítás és minden bizonytalan. Tényleg megértjük. De még a legnehezebb időkben is fontos, hogy lásd a fényt az alagút végén. Mi most – reményeink szerint – ebben segítünk neked azzal, hogy bemutatjuk 11 szupersikeres nő útjának legnehezebb pillanatait. Sose felejtsd el: egyszer ennek is vége lesz és addigra mindannyian erősebbek leszünk.

1. Sheryl Sandberg

Bár Mark Zuckerberg ellopja előle a show-t, a Facebook COO-jaként Sheryl Sandberg felel azért, hogy a világ első számú közösségimédia-platformjának az idők végezetéig megmaradjon a pozíciója. Sandberg férje 2015-ben hunyt el egy edzőtermi balesetben, egykori felesége pedig így ír az ennek kapcsán kialakult érzéseiről és tapasztalatairól második könyvében:

“Megtanultam, hogy bármilyen kihívással nézz is szembe, mindig választhatod az örömöt.”

2. Nora Ephron

Ha bátorításra van szükséged, fordulj bátran Nora Ephronhoz! A feminista-legenda megváltoztatta a filmek és a színházak addigi narratíváját, különös tekintettel a nők szerepére, tanácsai pedig több mint megfontolandók:

“Anyám azt akarta, hogy megértsük, életünk tragédiái egy napon segíteni fognak minket abban, hogy szintet lépjünk.”

3. Nicole Kidman

Hajlamosak vagyunk úgy gondolni az ausztrál színésznőre, mint akinek tökéletes élete van, pedig Nicole Kidmannek is komoly problémákkal kellett szembenéznie. A meddőség még mindig egy tabu, a színésznő azonban nyíltan beszélt a gyerekért való küzdelmükről. Kidman és akkori férje, Tom Cruise végül az örökbefogadás mellett döntöttek, majd későbbi válásuk után az éppen terhes színésznő elvetélt. Második férjétől Keith Urban-től végül született egy közös gyermekük. 

“Volt méhen kívüli terhességem, vetélésem és termékenységi kezeléseket is végeztek rajtam. Minden tőlem telhetőt megtettem annak érdekében, hogy teherbe essek. Ezek után az, ahogyan Sunday megfogant, hihetetlen érzés volt. Az orvosok szerint nagyon kevés volt erre az esély, szóval ez egy csoda az én életemben.”

4. Oprah Winfrey

A beszélgetős műsorok királynőjét kirúgták első munkahelyéről. A Baltimore-i tévének az volt vele a problémája, hogy “túl sok érzelmet visz a történeteibe”. Oprah vagyona jelenleg 2,6 milliárd dollár – nem is rossz teljesítmény egy túl érzelmes riportertől.

5. J.K. Rowling

Az írónő egy egyedülálló, elvált anyuka volt Edinburgh-ban. Aztán egyik nap a Manchester-London ingázás közben elkezdte írni a Harry Pottert a vonaton. Később úgy emlékezett vissza erre az időszakra a The New Yorkernek adott interjúban, hogy “annyira szegény voltam, amennyire a modern Nagy-Britanniában csak lehet anélkül, hogy hajléktalan lettem volna”. Nem meglepő, hogy ebben az időszakban klinikai depresszióval diagnosztizálták és az öngyilkosságot is fontolgatta. Jelenleg egymilliárd dollárra becsülik vagyonát.

6. Lady Gaga

Három hónappal azután, hogy aláírta első (millió dolláros) lemezszerződését, ki is rúgták Lady Gagát a kiadóból. A beszámolók szerint az énekesnő utána beszélni sem tudott, annyira zokogott. A lemezkiadónál azóta bizonyára megbánták a döntést.

7. Katy Perry

A popsztárt nem egy, nem kettő, de egyenesen három nagy lemezkiadó is kidobta, mielőtt végre szerződést között az akkor frissen alakult Capitol Records-szal. Ez hét évvel azután volt, hogy rögtön az első évben otthagyta a középiskolát mondván, énekesnő akar lenni. Aztán 2008-ban kijött az I kissed a girl című szám és Katy Perry azóta is megállíthatatlan.

8. Anna Wintour

A világ bizonyára leghíresebb főszerkesztőjét is kirúgták már életében, méghozzá a Vogue-konkurens Harper’s Bazaar-tól. Igaz, a sztori 1975-ben játszódik, mégis fontos, hiszen Wintour rá 13 évvel a Vogue főszerkesztője lett. A divat nagyasszonya később így emlékezett vissza erre:

“Mindenkit legalább egyszer ki kellene rúgni a munkahelyéről, mert a tökéletesség nem létezik.”

9. Beyoncé

Lehet, hogy most ő a pop királynője, de a 12 éves Beyoncét és zenekarát, a Girls Tyme-ot bizony kiszavazták egy tehetségkutató tévéshowból.

10. Madonna

Madonna csillaga évtizedek óta fényesen ragyog, de még ő sem született szupersztárnak. Miután otthagyta a főiskolát, a Time Square-en lévő Dunkin’ Donuts-ban árult fánkot – egy napig, mivel sikerült zselét spriccelnie egy vásárlóra. 

11. Ariana Huffington

A mára komoly médiabirodalmat építő Ariana Huffington második könyvét nem kevesebb, mint 36 kiadó utasította el. A Huffington Post alapítója visszatekintve így vélekedik erről:

“Nagyon gyakran felismerheted, hogy a sikeres projektek a nem-sikeres projektekből épülnek fel.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét