20 hónap alatt 256 millióért utazott Orbán Viktor és a stábja

0
15

A Népszava adatigénylésére a külügyi tárca közölte, Orbán Viktor és stábja 2019 év elejétől idén szeptemberig 55-ször ment külföldre, összesen 256 millió forintért. A kormányfő összesen 93 napot volt távol Magyarországtól.

A miniszterelnöki utak többsége villámlátogatás volt, ezzel magyarázható, hogy 149 millió forint ment útiköltségre, míg szállásra 95 milliót költöttek el.

A minisztérium adatai alapján a lap úgy számolt, hogy Orbán Viktor és kísérői fejenként és átlagosan 78 ezer forintot fizettek egy éjszakai szállásért, bár a tolmácsok és a biztonságiak vélhetően nem olyan kategóriájú szállásra kerülnek, mint a miniszterelnök.

Noha több mint egy tucat utazás volt egynapos, mégis számoltak szállásköltséget. Így volt ez akkor is, amikor Orbán Viktor tavaly  találkozott Donald Trumppal. Akkor 9,6 milliós szállásköltséget számoltak el. Az utazások közül a legdrágább a januári indonéz kiküldetés volt.

Azt a minisztérium nem árulta, el, hogy mikor, milyen gépen repült a kormányfő, annyit közölt összesítve, hogy a „honvédségi” Airbus összesen 20 alkalommal szállította Orbán Viktort és kíséretét.

Kiemelt kép: Orbán Viktor az Európai Unió kétnapos, rendkívüli csúcstalálkozójának második napján tartott ülésre indul Brüsszelben 2020. október 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét