Fülöp herceg temetésének tervei

Fülöp herceg temetésére április 17-én kerül sor, a pandémia miatti szigorítások miatt szűk családi körben.

Az edinburgh-i herceg és a királynő 4 gyermeke, unokái és dédunokái, valamint a család további néhány közeli tagja fogják tiszteletüket tenni a szigorított, 30 fő alatti szertartáson Windsorban, ahol a kötelező távolságtartásra és a maszk viselésére is figyelniük kell majd. Harry és Vilmos herceg a királyi család többi tagjának társaságában fogja a koporsót kísérni a Szent György kápolnába tervezett szertartáson – írta a Daily Mail.

Délután 3 órakor az egész ország egy perces néma csenddel emlékezik meg a hercegről a gyászszertartás kezdeteként.

Fülöp herceg előre megtervezte milyen szertartást szeretne majd, biztos akart lenni abban, hogy a kívánsága szerint egyszerűen fogják temetni, nem pedig a rangjához illő felhajtással.

Egy ideje felröppent a hír, hogy Harry és Vilmos herceg kapcsolata megromlott, amióta Harry és felesége, Meghan Markle kitárulkozó interjúja Oprah-val nyilvánosságra került. A királyi család több tagja is zokon vette az ott elhangzott vádakat, sérelmeket és ez a fivérek kapcsolatának rovására is ment. Sokan a környezetükben abban reménykednek, hogy a temetés megfelelő alkalom lesz a dolgok elsimítására és a testvérek kibékülhetnek. Bár úgy tudni a hercegek az interjút követően beszéltek egymással telefonon, mégsem sikerült megtalálniuk a közös hangot. A temetés lesz azóta az első személyes találkozásuk.