kedd, október 19, 2021
Kezdőlap Egyéb kategória A MET gála idén visszatér

A MET gála idén visszatér

A pandémia miatti kényszerszünet után újra megrendezik a MET gálát, ráadásul két részben – jelent meg a Daily Mail oldalán.

A Metropolian múzeum hétfőn jelentette be, hogy a világszerte ismert és évente megrendezett divat- és hírességünnepély először idén szeptember 13-án egy intimebb közegben, majd a szokásos módon jövő év májusának első hétfőjén tér vissza. A két rendezvényt összefonódva egy emlékezetes eseménnyé szeretnék a szervezők tenni, többek között a divattervezők témaválasztásával, ami az amerikai politika és az identitás lesz.

Az idei esemény fő célja az amerikai divattervezők sokszínűségének kihangsúlyozása lesz. Szeretnék, ha ez az amerikai divatközösség ünnepe lenne, amely annyira megszenvedte a világjárányt.

A tervezett, közel egy éven át látható,  kétrészes kiállítás abban akar elmélyülni, hogy milyen ma amerikainak lenni és reflektálni szeretne a múlt év faji és politikai változásaira. Az első rész az Amerika – A divatlexikon címet kapta, mely a múzeum jelmezintézeténenk 75 éves fennállását ünnepli. A második, az Amerikában – A divat antológiája az amerikai divatot fedezi fel, filmrendezőkkel karöltve, hogy azt árnyékoltva mutassák be. A teljes kiállítás 2022 szeptemben 5-én zár majd be.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments