A pandémia miatt mellőzött amerikai szakácsok otthonukból kínálnak fogásokat

Az Egyesült Államokban számos munka nélkül maradt szakács unta meg, hogy céltalanul telnek napjaik és nincs bevételük – írja a Fox News.

Egy 2020 márciusától otthonában tengődő, korábban egy szálloda séfhelyettese a kertjében tacokat készített, amikor a nagy mennyiség láttán felötlött benne, miért is ne adhatná el ezeket. Először tartott egy felmérést a környékbeliek körében, hogy lássa mennyi érdeklődő lenne. Úgy gondolta, ha legalább $300-ért tud előrendelést felvenni, akkor már van értelme belevágni. Első nap $800-t keresett az autóbehajtóján sütve a tacokat.

Hamarosan több száz e-mail címet gyűjtött be a heti kétszeri főzésre, amiket hírlevélben és az Instagramon is hirdetett, ezáltal némi pénzt keresve a számlái fizetésére.

Rengeteg hasonló cipőben járó vendéglátos kezdett el otthonából árusítani finom falatokat, néha szembemenve az előírásoknak, amiknek nem mindenki tud a hirtelen jött bezártságban megfelelni.

Picit odébb egy család, a férj szakács, a feleség velük élő öccse pedig felszolgáló, pizzát sütnek hétvégenként saját építésű kemencéjükben. Régóta szerettek volna egy pizzás food truckot, úgy gondolták a pandémia remek alkalom lenne tesztelni elképzelésüket.

Van, aki pop-up főzéseket szervez a környékbeli közösségi konyhán.

Szerte az országban rengetegen próbálják a bevételük kiesését otthon készült ételek értékesítésével pótolni, ezért az egészségügyi hivatalok mindenhol igyekeznek megoldást találni arra, hogy a munka nélkül maradt emberek legálisan, a bezárás miatt való állandó félelem nélkül boldogulhassanak, anélkül, hogy ez az ételek megfelelő módon való előkészítésének és tárolásának rovására menne.