Nordic walking – sport mindenkinek

A sport, ami megmentette a világjárvány alatt edzés nélkül maradt mozogni vágyókat.

Ahogy a Covid-19 egyre több területét megbénította a korábban megszokott életünknek, az emberek egy része megpróbálta a megmaradt lehetőségekből kihozni a maximumot. Az edzőtermek, uszodák és más sportolási lehetőségnek helyet adó intézményeket bezártak; a sportoláshoz szokott emberek ezzel szemben nem akarták feladni a mozgást, így egyre többen találtak rá a nordic walkingra.

Ez a mozgásforma bárki által végezhető, kimondottan ajánlott többféle betegség esetén, például cukorbetegeknél, szív- és érrendszeri betegséggel élőknek, nagy túlsúllyal rendelkezőknek, kismamáknak és az idősebbeknek is. Ha elsajátítjuk a helyes technikát, akkor nem terheli az ízületeinket. Emellett tagadhatatlan pozitívuma, hogy friss levegőben és társaságban (a pandémia miatt előírt távolságtartással) végzik, ami az egy éve tartó bezártság mellett üdítő változás sokaknak. Rajongói évszaktól és időjárástól függetlenül űzik és hatalmas lelkesedéssel vonják be ismerőseiket imádott sportjukba, így remek baráti társasággal töltött program is válhat belőle, miközben vigyázunk magunkra és egymásra.

Az országban egyre több helyen vannak erre szakosodott klubok, edzők, akiktől elsajátíthatjuk a helyes technikát és tanácsot kaphatunk a megfelelő felszerelésre vonatkozóan. Érdemes körülnézni és csatlakozni egyikükhöz.