Covid-kertészkedés kezdőknek

A világjárvány tagadhatatlan előnye a kertes házban élők számára a felszabadult idő a kert rendezésére. Nálunk életem első veteményesét eredményezte az első 2020 tavaszán elrendelt házifogság.

A gyerekkel 9 héten át voltunk itthon, minden nap ügyködtem valamit. Teljesen kezdő vagyok, még csak nem is vonzott soha a kertészkedés. A bezártságot ellenben sokkal könnyebben viseltem, ha napi több órát kint voltam és hasznossá tettem magam. Nem mondom, hogy teljes siker volt a kiskert, de életemben először egész nyáron a saját paradicsomunkat ettük, rendszeresen a kertben szedett cukkiniből készült az ebéd. Friss bazsalikommal ízesítettem az ételeket. Emellett újhagymánk és fejessalátánk is volt. Sajnos a többi zöldség nem lett egy sikertörténet, de így is bőven viszonozta a kert a törődést.

Idén az időjárás nem olyan kegyes, mint tavaly ilyenkor; mi azért belevágtunk ismét. Palántáztunk, néztük ahogy nőnek, ám elpusztultak mielőtt elültethettük volna őket, mert a hideg, erős szeles napok nem tették lehetővé. A magokat szerencsére már egy ideje elvetettük, reméljünk megint lesznek jó élményeink és a gyerek nyáron megint teleszedhet reggelente egy kis tálat a kertből paradicsommal.