A Mattel játékgyártó cég visszavárja régi játékait, hogy újakat gyártson belőlük

A Matte cég a Barbie, a Matchbox és más játékok gyártója új programjában visszavárja a régi játékait. Azok a játékok, amikkel már nem játszanak a gyerekek visszakerülnek a gyárba és új életet kapnak. – jelent meg a hír a Fox News oldalán.

A Barbie babákról és Matchbox autókról ismert cég az újrahasznosító kezdeményezés keretén belül lehetőséget ad a családoknak régi, megunt játékaik visszaküldésére, hogy azoknak az anyagából új játékokat állítson elő. Ezzel a régi, használaton kívül lévő játékok élettartamát hosszabbítják meg a környezettudatos újrahasznosítási programmal.

Eleinte a régi Barbie, Matchbox és Mega játékokat hívják vissza, amiket később várhatóan további márkák is követni fognak. A fogyasztóknak nincs más dolguk, mint a cég weboldaláról kinyomtatni egy címkét a visszaküldéshez és már fel is adhatják csomagjukat.

A Mattel a legújabb vállalat, aki arra ösztönzi vásárlóit, hogy újrahasznosítsák használt dolgaikat. Rengeteg ruházati márka már korábban bevezetett hasonló kezdeményezéseket.

A Mattel tartós játékokat gyárt, melyeket generációról generációra örökítenek tovább. Annak érdekében, hogy a megunt játékok tovább élhessenek, hasznos élettartamukat növelik meg ezzel az újrahasznosító törekvéssel.

A játékgyártó cég azt nyilatkozta, hogy 2030-ig újrahasznosított bio műanyagot akar 100%-ban használni a játékok gyártásához és a csomagoláshoz.