Egy új felmérés szerint az emberek hagyják, hogy háziállataik döntsék el kivel randiznak

A tanulmányban a kutyák és a macskák magasabb magasabb rangsorolást értek el, mint a családok és a barátok. – tudtuk meg a Fox News írásából.

Az emberek szívéhez láthatóan háziállataikon keresztül vezet az út.

Az új felmérés arra a következtetésre jutott, hogy a párkeresés folyamán nagyon komolyan veszik házi kedvenceiket. Úgy tűnik a kutyás és macskás emberek előnnyel indulnak, amikor a szerelmet keresik.

Egy friss vizsgálat szerint az állattartók Amerikában bíznak kedvenceik megítélésében, amikor randevúzni szeretnének valakivel. Az eredmények alapján, ha kapcsolatokról van szó, a háziállatok nagyon bizalmat kapnak tőlük, mint a barátok és rokonok. 

A felmérést 2000 állattartó egyedülálló amerikai bevonásával készítették, akiket arról kérdeztek, milyen szerepet játszanak kis kedvenceik az életükben, amikor randizni kezdenek.

A válaszadók 68%-a azt nyilatkozta, a háziállatoknak kell kimondani a végső szót az új partnerről. Ugyanilyen arányban mondták, hogy az állatokban jobban bíznak, mint barátaikban és családtagjaikban.

A válaszadók mintegy kétharmada állította, hogy kedvence segített nekik az első randevú megszerzésében. Az eredmények azonban azt is kimutatták, hogy ha egy háziállat és egy potenciális új társ első találkozása nem sikerül jól, jó eséllyel nem lesz második randevú.

A háziállatokkal való durva bánásmód a válaszadók 64%-a szerint megbocsáthatatlan.

Emellett abban is egyetértettek, hogy ha kedvenceik orrol meg rájuk, azt sokkal rosszabbul kezelik, mint ha a barátjuk vagy barátnőjük haragszik.

Az alábbi tanácsokkal látták el azokat, akik egy kiszemelt állattartó kedvencét szeretnék megnyerni. Ezek a fül mögötti vakargatás, jutalomfalatok, beszélgetés séta közben az állattal és egész egyszerűen kedvesnek lenni vele.