Rekordszámban adják vissza a járvány alatt örökbefogadott háziállatokat

Ahogy az emberek újra munkába kezdenek járni és utazhatnak, a befogadott állatokat elhagyják- írja a Fox News jelentése.

A háziállat nem szabadna, hogy divathóbort legyen.

Nyugtalanító tendenciáról szóló hírek érkeznek USA szerte azokról az emberekről, akik a pandémia alatt befogadott állataikat most visszaadják. A Covid miatt otthon töltött időben nem okozott gondot az új állatok ellátása. Sokan azonban most, hogy az élet kezd visszaállni a megszokott rendre, rájöttek, hogy mégsem készültek fel egy állat tartására.

Menhelyek szerte az Egyesült Államokban a megszokottnál jóval magasabb arányban kapnak vissza állatokat. Egy éve a pandémia kezdetén az örökbefogadási arány jelentősen megugrott. Most azonban a járvány lecsendesedésével és a normál élet újraindításával úgy érzik mégsem tudnak gondoskodni új háziállataikról.

Az állatok megszokták új otthonukat, életük új menetét, általában borzasztó nehezen viselik, ha ezután visszakerülnek a menhelyre.

Az emberek egy része viszont most, hogy már nem magányosak és nem az otthoni ürességet kell kitölteniük, egyszerűen visszaadják az állatokat. Ahelyett, hogy megpróbálnák az életüket hozzájuk igazítani, beletörődnek abba, hogy nem illenek az életmódjukhoz.

Szerencsére azon menhelyek, ahol az örökbefogadási folyamatnál hangsúlyozzák, hogy ez egy életre szóló elköteleződés, nem tapasztanakl ilyen tendenciát.