Matthew McConaughey lehet, hogy indulni akar a texasi kormányzóválasztáson

A hollywoodi sztár már lépéseket tett annak érdekében, hogy előkészítse indulását a texasi kormányzói posztért. – írta a Fox News.

A texasi születésű színész korábban liberális és konzervatív álláspontot is foglalt már fontos kérdésekben.

Az 51 éves híresség nyilvánosan játszott el a gondolattal, hogy a jelenlegi kormányzó elleni versenyben elinduljon a következő választásoknál. ELkezdett befolyásos emberek körében kérdezősködni, hogy tudna-e elegendő támogatást szerezni a siker érdekében.

Politikai elemzők azonban cáfolják annak valószínűségét, hogy a sztár feladja hollywoodi státuszát a politikai karrierért. Illetve, ha megtenné közel sem biztos, hogy elegendő támogatót tudna szerezni a hivatalban lévő kormányzó legyőzésére.

Ő maga azt nyilatkozta, valójában nem rajta, hanem az embereken múlik, hogy indulhat-e a választáson.

Sokan azt mondják, hiába van némi hátszele, ha politikai törekvései komolyak, gyorsan állást kell foglalnia, hiszen a választás villámgyorsan közeledik. Jelenleg a filmcsillag politikai kérdésekben elég mérsékelt nézeteket vall. Gyakran hallhatjuk, hogy bizonyos kérdésekben az egyik, más kérdésekben a szembenálló oldallal ért egyet.

McConaughey korábban mindkét pártot kritizálta és úgy ismerik, mint aki problémának a politikai rendszert tartja, nem pedig egyetlen pártot.

A sztár korábban felszólalt a fegyvertartás ellenőrzés alá vonása mellet. A fegyverrel elkövetett erőszakot 2018-ban járványnak titulálta és mindkét oldal figyelmét felhívta arra, hogy közelítsenek egymáshoz megvitatni a lehetséges megoldást.