szerda, január 26, 2022
Kezdőlap Gasztronómia Egri óvodások ültettek paprikát és paradicsomot

Egri óvodások ültettek paprikát és paradicsomot

A tíz éve sikeresen működő Ovikert folytatódik, ezúttal Egerben ültetett óvodásokkal Stiller Tamás séf, a program életrehívója.

– Szerencsére folyamatosan bővül a program, mindig vannak újabb érdeklődők. Fontos, hogy a gyermekek megismerjék a gyümölcsöket, zöldségeket, a kertet, s a kicsik ezt a tapasztalatot haza is viszik – mondta.

Az óvodákban már megjelent gyakorlati elemként a környezeti nevelés. Stiller Tamás szavai szerint kezd visszatérni az önfenntartás, újra népszerűvé kezd válni a kertészkedés.

– A gyermekeknek nagyon fontos az otthoni példa, és sok visszajelzés érkezett hozzám, hogy egyre több családnál használják már ezt a jógyakorlatot – emelte ki a séf. A program azt a gondolatot fogalmazta meg, hogy az óvodáskorúak legfontosabb tevékenységi formája a játék. Az ovikertben játékos módon, a közvetlen tapasztalatszerzés módszerével ismertetik meg a legkisebbeket a kertészkedés mozzanataival, a kertben folyó munkával. Ezt tegnap az egri Arany János úti óvodában folytatta Stiller Tamás.

Fotók: Berán Dániel

Forrás: heol.hu

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments