vasárnap, szeptember 19, 2021
Kezdőlap Gasztronómia Faszenes grillek begyújtása és tisztítása

Faszenes grillek begyújtása és tisztítása

Készítettünk Neked egy videót segítségül. Stiller Tamás márkaséfünk segítségével Te is Weber Grilled mestere lehetsz, ha megfogadod tanácsait. Legyél jó gazdája a gömböcödnek és meghálálja.

A videó előtt pár tanáccsal látnánk el. A grilled mellé fontosak az alábbi eszközök megléte:

Kalkulálj az időddel!
Ahogy a tökéletes steakhez a grillezéshez is szükség van időre. Időt kell szánnod az előkészületekre, a sütésre és a befejező fázisokra. Ezzel nem a kedved akarjuk elvenni. Fontos, hogy ha ezekkel a fázisokkal okosan kalkulálsz akkor a grillezés szórakoztató lesz és nem káosz. A brikett izzása kb 20 perc. Míg felizzik készítsd elő a hozzávalókat és rendezd be a placcod. Bonts egy sört és várd meg, amíg a rácsod tűz forró. Süsd meg a steaket, majd fordíts figyelmet arra, hogy a rácson lévő maradványokat leégesd. Ez pont annyi idő alatt meg is történhet, míg elfogyasztod az ételt. Amikor langyos a rács szépen, nyugodtan lekeféled a grillkefével és amikor kihűlt mehet rá a ponyva és elteszed a következő grillezésig. Nincs feszültség és felesleges kapkodás. Ha már ezek a lépések rutinosan mennek azt veszed majd észre, hogy a grilled magától csinálja már mindezt.

Forrás: Merfam Kft.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments