szerda, január 26, 2022
Kezdőlap Gasztronómia Igazi csodaszer a kertnek a grill hamu!

Igazi csodaszer a kertnek a grill hamu!

A One-Touch System-mel ellátott Weber faszenes grillek esetében egy mozdulattal a hamutároló edénybe tudjuk húzni a grillezés utáni hamut. Itt van néhány jó tanács a hamu gyűjtésére és a kerti felhasználásra.

Normál esetben a grillezés végén meg szoktuk „fojatni” a tüzet. A gömb grill levegő szabályozóját alul is és felül is elzárjuk. Így megszűnik a levegő beáramlás és a parázs kialszik. Az el nem égett brikett és faszén darabokat a következő alkalommal felhasználhatjuk. A begyújtó kéményben begyújtott tüzelőt csak ráborítjuk és felizzik.

Hamut a hamunak!
Ha azonban szeretnénk megörvendeztetni a kertünket, akkor grillezés után hagyjuk nyitva a szellőzőket, hogy a faszén vagy a brikett teljesen elégjen. Fontos, hogy a brikett darabokat ne törjük szét, mert csak a hamu hasznos a kerti földnek. A hamu ugyanis lúgossá teszi a talajt, ezért a mohás földnek kifejezetten jót tesz. A rózsáid és a paradicsomok is hálásak lesznek, ha egy csipetet juttatunk a töveire. Természetes csigaűzőnek is használható, szórjunk egy vékony csíkot az ágyások széleire.

Forrás: Merfam Kft.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments