kedd, január 25, 2022
Kezdőlap Gasztronómia Grillezett szarvasgerinc

Grillezett szarvasgerinc

Első hallásra úgy tűnik, hogy most valami drága dolog következik. Ha innen közelítjük meg akkor szinte egy árban (Ft/kg) van a marha bélszínnel. Mennyiségre egy egész marha bélszín jóval kiadósabb.

Eszközök:

  • Weber Master-Touch Premium E-5775
  • Weber Premium 2-es grill eszköz set
  • iGrill maghőmérő
  • Weber SMC

Hozzávalók:

  • szarvasgerinc
  • só-bors-paprika rub

Elkészítés:

  1. A szarvas bélszínt először só-bors-paprika rubbal körbeszórtuk, majd Weber SMC-ben körbe füstöltük (max 10 perc). Ez adott neki egy alap ízt, majd hagytuk picit pihenni.
  2. Kb. 2 ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle és forró grillrácson körbe sütjük. iGrill maghőmérőt használva 59°C maghőig sütöttük tovább.
  3. A végeredmény egy rendkívül lágy, szinte krémes belső hús szerkezet.

Tippek:

A legtöbbször fagyasztva lehet kapni. Hűtőben olvasszuk ki nagyon lassan és azonnal használjuk fel, mert olvadás után folyamatosan folyadékot – ízt- veszít.

2 kg vadhúsból akár napi 1 dl folyadék távozhat. Akinek van lehetősége az feltétlenül próbálja ki.

Azt is teszteltük, ha másként vágjuk fel. Szerintünk magáért beszél, ha az alakjának megfelelő szeleteket vágunk.

Fotrrás: Merfam Kft.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments