kedd, január 25, 2022
Kezdőlap Gasztronómia WEBER SmokeFire tesztek

WEBER SmokeFire tesztek

Kihasználtuk a hétvégi jó időt és az ebédet és a vacsorát is a pellet grillben készítettük el. Még ismerkedünk a SmokeFire-rel így bemelegítésnek tarját sütöttünk rajta.

Eszközök:

  • Weber SmokeFire EX4 Pellet Grill

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 3 szelet (2-3 cm-es) sertés tarja
  • 2 evőkanál sertés fűszerkeverék
  • Fejenként 100-120 g főtt burgonya
  • 1,5 dl napraforgóolaj
  • 250 g párolt kelbimbóŰ
  • 20 g vajFriss kakukkfű

Elkészítés:

  1. A húsokat sütés előtt 1 órával befűszereztük. Megfőztük a burgonyát és megpároltuk a kelbimbót.
  2. Felfűtöttük a pellet grillt 220°C-ra és összekapcsoltuk a telefonnal, hogy lássuk mit mérnek a szondák.
  3. Amikor a grill jelzett mindkét oldalát megsütöttük. Ekkor járt 46°C-nál a maghő. Egy emelettel fentebb tettük és tovább sült egészen 74°C-ig.
  4. Közben csapptálcába tettük a burgonyát és némi olajjal lelocsoltuk olajjal, majd a hús alatt elkezdtük sütni. Amikor körbepirult hozzáadtuk a párolt kelbimbót, a vajat és az apróra vágott friss kakukkfüvet.
  5. Csilingelt a telefon, ideje tálalni.

Tapasztalat:

Szerintünk nagyon jó lett, de legközelebb magasabb hőmérsékleten indítjuk a sütést. Grillezés közben egy gombnyomással lehet csökkenteni a hőmérsékletet, de túlságosan alacsonyra nem érdemes, mert elég nagy hasa van a SmokeFire-nek. Inkább süljön, mint napozzon odabent.

Forrás: Merfam Kft.

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments