3 szupergyors süti húsvétra

0
48

3 összetevős csokitojásos süti

Profimedia – Red Dot

Hozzávalók

  • 450 g félkész süteményliszt
  • 1 zacskó csokitojás formájú apró édesség
  • 40 g étcsokoládé

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Keverd ki a süteménylisztet a típusának megfelelően, majd szedd 16 egyforma darabra. Lapítgasd ki őket a kezeddel. Ezután vedd elő a csokitojásokat és vágd őket apróbb darabokra, nyomkodd őket a tésztába. Gyúrj labdákat mindegyik sütiből, süsd őket 10-12 percig. Közben olvaszd meg az étcsokit. Ha készen vannak a sütik, kend meg őket a csokival, és díszítsd egész csokitojásokkal.

Répatorta süti

Profimedia – Red Dot

Hozzávalók

A sütihez

  • 1 és ¼ csésze liszt
  • ½ csésze zabpehely
  • ¾ evőkanál sütőpor
  • 1 és ¼ evőkanál őrölt fahéj
  • ¼ evőkanál őrölt gyömbér
  • 1/8 evőkanál szerecsendió
  • ¼ evőkanál só
  • ½ csésze vaj
  • ½ csésze cukor
  • ½ csésze barnacukor
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vanília aroma
  • 1 és ¼ csésze apróra vágott sárgarépa
  • ¾ csésze aprított pekándió vagy mandula

A töltelékhez

  • 110 g mascarpone krém
  • 6 evőkanál vaj
  • 1 csipet só
  • ½ evőkanál vanília aroma
  • 1 csésze porcukor

Elkészítés

Keverd össze egy tálban a lisztet, zabpelyhet, sütőport, fahéjat, gyömbért, szerecsendiót és sót. Mixerrel keverd össze a vajat, cukrot, barna cukrot, majd add hozzá a tojást és a vanília aromát. Állítsd lassabb fokozatra, majd add hozzá a lisztes keveréket. Ezután jöhet a répa és a pekándió. Pihentesd a tésztát 30 percig. Közben melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Formázz a tésztából kilapított sütikéket és tedd őket megfelelő távolságra egy tepsibe, sütőpapírra. Süsd őket 12-13 percig. Amíg sülnek, a mixerrel keverd össze a töltelék hozzávalóit. Ha kihűltek a sütik, töltsd meg őket a töltelékkel.

Barackos galette

Profimedia – Red Dot

Hozzávalók

  • 1 csésze porcukor
  • 2 és ¼ csésze liszt
  • ¾ teáskanál só
  • 200 g vaj
  • 3 nagyobb tojásfehérje
  • 1-2 evőkanál jéghideg víz
  • 2 db barack
  • 2 evőkanál cukor
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítés

Keverd össze egy tálban a cukrot, lisztet, sót, majd add hozzá a vajat és 2 tojásfehérjét. Ezután jöhet a víz. Ha homogén masszát kaptál, tedd lisztes felületre és gyúrj belőle egy labdát. Ezután szedd ketté a tésztát, fóliázd be és tedd a hűtőbe 20 percre. Közben melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A harmadik tojásfehérjét keverd ki egy kis vízzel és tedd félre. Vedd elő a tésztát, nyújtsd ki fél centi vastagra, helyezd kerek formába. Ezután jöhet bele a töltelék: a vékony szeletekre szeletelt barack, amit a cukorral és a fahéjjal összekevertél. Hajtsd fel a tészta szélét a töltelékre és kend meg a vízzel kikevert fehérjével. Süsd a pitét 25 percig.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét