Április bolondja? Felejtsd el, Trump letiltotta

0
57

Tegnapelőtt beszédében Donald Trump amerikai elnök rákiabált néhány riporterre, akik emlékeztették pár dologra, ami kijött a száján, aztán bejelentette, hogy a bolondok napja április elsején elmarad idén. „A bolondok meghalnak, úgyhogy ne legyél bolond ebben az őrült időszakban. Legyél okos” – írta Twitterén.

„A húzásnak megvannak a maga kritikusai” – kezdi véleményét amerikai kollégánk az ELLE.com-nál. „Még a Trump adminisztráción belül is sok a konfliktus az ügyben, állítólag. Jared Kushner (az elnők főtanácsadója) úgy mondják, vitatja, hogy a hazugság lenne az adminisztráció legnépszerűbb intézkedése és felszólalni ez ellen csorbítaná a hiteltelenségüket. Mindazonáltal, az elnök először hozott döntést a közjóra gondolva, és kiiktatta 2020-ban a bolondok napját.

Igazából én örülök ennek. A tény, hogy nincs április elsejei tréfa, elég hatásos ahhoz, hogy szembeszálljunk a jelennel. A tudósok megpróbálták, a tudomány elesett. Ashton Kutchert elreptették titkos megánbunkeréből egy titkos laboratóriumba, de az eredmények egyelőre nem megnyugtatók.

Respekt annak, aki tudja a megoldást! Mert, mégis, mit fogsz tenni? Kiírod a Twitterre, hogy „Rihanna albuma megjelent! Áprilisi tréfa”? A nép felkel és tűzfalként vesz körbe, olyan elutasításban lesz részed, hogy még a szeizmogram is kimutatja. Még mielőtt kiírnád a Facebookra, hogy „Tudtátok, hogy a Zoomban lesz egy filter, amivel az arcod akkor is helyeslő marad, amikor épp a szemedet forgatod?”, gondolj erre. Nem. Köszi. A fikció a maradjon csak a regényekben. 2020-ban szokj vagy hallgass.

Az egyetlen április tréfa, amit hallani szeretnék, a következő: „Ideje fizetni. Április bolondja!” – a főbérlőm. „Ne izgasd magad, szép napot”. Nagyon sok ember a munkatársait szereti fárasztani az április elsejei viccelődéssel. És most mi lesz? Megvicceled a kutyádat azzal, hogy elhiteted vele, péntek van? A gyerekeidet is megviccelheted, de számolj azzal, hogy miután átverted őket, egy térben kell élnetek napi 24 órában. Szóval, mi a terved? Gondolnod kell április 2-ra is. És április 10-re. És augtóber 42-re. Ez nem a viccelődés ideje. Kivéve persze azokat a tréfákat, amik egyértelmű hazugságok, és még márciusban elmondták őket neked. Egyszerűbben: én=nem vagyok lemondva, minden más=le van mondva. Ez a törvény!

De tudjátok, mit? Ne csak április 1-t mondjuk le! Hanem az egész áprilist! Maradjunk márciusban, amíg csak meg nem érinthetjük egymást. Ha megállítjuk az időt, nincs öregedés, nem számítanak az iszonyú fura Twitter bejegyzések és Rihanna végre befejezi az albumát. Ha ez megtörténik, újrakezdhetünk!” – írja amerikai kollégánk, R. Eric Thomas.

Az április elsejei tréfákat egyébként a Google is lemondta, a világjárvány szomorú következményeire hivatkozva.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét