Felhívás a Tánc Világnapja alkalmából

0
64

Annak érdekében, hogy idén is gyönyörködhessünk a legizgalmasabb előadásokban, és láthassuk kortárs táncosainkat, arra kérik a művészeket, küldjenek ízelítőt valamelyik produkciójukból egy rövid videó formájában. Mivel a TRIP csapata elkötelezett amellett, hogy idén is megünnepelje a tánc világnapját, ezért arra kéri a táncosokat, mutassák meg magukat, és küldjék el a TRIP Hajó Facebook-oldalának – műfajtól független – 30-60 másodperces videójukat április 25-ig. A beküldött anyag lehet akár egy korábbi fellépés rögzített anyaga, de szívesen látnak most készült kisfilmet, otthoni felvételt is. A beérkezett videókat a TRIP stábja vágja össze, és április 29-én a TRIP Hajó Facebook-oldalán mutatja be a nagyközönségnek.


A tánc világnapja az a nap, amikor a világ táncművészetét, a tánc változatos műfajait és előadóit ünnepeljük. A világnap célja a kezdetekben az volt, hogy ösztönözzék a kulturális vezetőket, szenteljenek nagyobb teret az oktatási rendszerben a táncnak, az alapfokútól kezdve egészen a felsőfokú oktatásig. A tánc mindig is a kultúránk része volt, hivatalos jelenléte ehhez mérten mégis alacsony. Az anyagi források továbbra is szűkösek, a táncművészetnek nyújtott támogatás mértéke kisebb, mint amit a műfaj valójában megérdemelne.

Olvastad már?

Kis balerinák álmai - szenvedély és elszántság

Kis balerinák álmai – szenvedély és elszántság

Áprilisi lapszámunk fotóriportja a Magyar Táncművészeti Egyetem balettnövendékeinek világába kalauzol el minket. A szép zárt világba most más oldalról is betekintést nyerhetünk Czank Lívia írásából.

A TRIP Hajó évek óta ad otthont a táncművészeknek, Tánckedd nevű programsorozatának keretében hetente láthat a nagyérdemű kortárs táncelőadásokat, színpadán az ország kiemelkedő társulatai lépnek fel rendszeresen. Olyan előadók, mint a Willany Leó Improvizációs Táncszínház, a Góbi Rita Társulat, a PR-Evolution Dance Company, a Gangaray Artistic Program/ G.A.P., a Duda Éva Társulat, a Pataky Klári Társulat, Fehér Ferenc, Gergye Krisztián Társulata, a Batarita Társulat és a TranzDanz Társulat.

Láttad már?

Mi már láttuk: Vágy, a Szegedi Kortárs Balett új darabja

Mi már láttuk: Vágy, a Szegedi Kortárs Balett új darabja

Egy művész számára a vágy egyszerre vonzó és kínzó téma. Megragadni, kifejezni, elmesélni nehéz – ám ha ez sikerül, a hatás akkora, hogy képes magával rántani az egész nézőteret. Pontosan ez történik a Szegedi Kortárs Balett Vágy című előadásán.

Fotó: Wieszt János

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét