Hogyan hozd ki a legtöbbet egy karantén-szülinapból?

0
50

A következő hetekben, hónapokban sokunkkal megesik majd, hogy a születésnapi mulatsága egészen másképp zajlik, mint azt tavaly eltervezte. A kötelező izoláció azonban nem feltétlenül kell, hogy életünk legszörnyűbb születésnapját kell, hogy jelentse. Minden azon múlik, hogyan fogjuk fel ezt a helyzetet, de a jeles napra való rákészülés is legalább ennyire fontos a siker érdekében. Gondolj bele abba, micsoda sztori lehet mindebből nagymamakorodban!

Töltsd le a Houseparty-t!

Ez az alkalmazás a koronavírus-partik alfája és omegája. A Houseparty-n keresztül összesen nyolcan bulizhattok egyszerre, ami megfelelő számú ember egy születésnapi bulihoz – ha ennél kevesebben lennétek, nem lenne akkora a buli, ha pedig többen, akkor túl sokan magyaráznának egyszerre – különösen a partihangulat emelkedésével.

Csinálj olyan dolgokat, amiket a legjobban szeretsz (és nem kell hozzájuk kimozdulnod)!

Szereted Julia Roberts-t? Nézd meg azokat a filmjeit, amiket még nem láttál tőle! Imádod áztatni magad a kádban? Tedd meg ezt reggel, délben és este is! Szeretsz társasjátékozni? Hívd fel Zoomon azokat a barátaidat, akik szintén és rendezzetek társasjáték-partit! 

Annyi időt tölts az ágyban, amennyit csak akarsz!

Nem csak a reggelit, de az ebédet és a vacsorát is az ágyban fogyaszthatod el a bűntudat legkisebb jele nélkül. Egész nap lehetsz pizsamában, de legalábbis elég deréktól felfelé felöltöznöd, a videós köszöntésekre való tekintettel. Választhatod persze azt is, hogy a négy fal között is megadod a módját a születésnapodnak és kiöltözöl úgy, mintha egyenesen az Operabálra készülnél. Ebben az esetben különösen jó hír, hogy a karanténban nem lehet túlöltözni.

Főzz valamit!

Lehet, hogy ez elsőre nem hangzik túl szülinapos programnak, de hidd el, megvan a hangulata annak, amikor úgy szervezel közös vacsorát, hogy mindenki magának főz és az otthonában van, az ételt viszont egy videókonferencia keretében közösen fogyasztjátok el. Nem ugyanaz persze, de a fontos beszélgetések így sem maradnak el.

Tegyél valami szépet a többiek felé!

Oké, hogy a születésnapod alapvetően rólad szól, de ez azt is jelenti, hogy te döntöd el, mennyire. A The Birthday Project mozgalom lényege, hogy annyi kedves gesztust tegyél barátaid felé, ahány éves vagy. Itt nem kell feltétlenül hatalmas tettekre, vagy ajándékokra gondolni, sőt: a lényeg a gesztus és a kreativitás. A környezetünkben élő idős embereknek pedig különösen jól esik egy kis figyelmesség ezekben az időkben.

Ha minden kötél szakad, élvezd a tortád!

Karantén ide, vagy oda, nincs születésnap torta nélkül. Ha semmi más nem jön össze a születésnapodon, erre az egyre biztosan számíthatsz. És még osztoznod sem kell rajta!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét