Hosszú Katinka a lenyugvásnak szentelheti a mostani időszakot

0
84

Hosszú Katinka a pihenésre, regenerációra fordítható idő miatt jónak tartja a koronavírus-járvány következtében egy évvel elhalasztott tokiói olimpiáig előtte álló időszakot.

„Köszönöm, negatív” – ez Hosszú Katinka válasza, ha megkérdezik, hogy van

Két napja Dr. Sós Csaba azt mondta, hogy „kürölbelül tizenöten koronavírusosak a magyar úszók és edzőik közül”. Azóta megy a találgatás, ki lehet érintett és ki nem. Egy kérdést kipipáltunk.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó az M4 Sportnak adott interjúban kifejtette, a sportteljesítménye, életstílusa mellett a jelenlegi helyzetben is próbál jó iránymutatást adni azoknak, akik a különböző közösségi oldalakon követik.

„Nagy felelősséggel jár, remélem, van, aki ezt figyeli, és jó irányba tudom befolyásolni” – fogalmazott.
Hosszú – aki a játékok idején 32 éves lesz – rámutatott: mindenki igyekszik a legtöbbet kihozni az olimpia halasztásából, és miután ő alapvetően a pozitív oldalát nézi mindennek, ez nem is esik nehezére.

Nem feltétlenül rossz nekem ez az időszak, mivel tudok regenerálódni, pihenni, amire egyébként nagyon nehezen veszem magam rá

– mondta. Kitért rá, az elmúlt hetekben négy-öt olyan versenye lett volna, amelyeket a járvány miatt töröltek, utazott volna a világban, most viszont az előtte álló, versenyek nélküli hónapokat a lenyugvásnak szentelheti.

Az elmaradt viadalok miatt természetesen felborult az élete, ám mint felidézte, az első néhány, lazább hét után alkalmazkodott a helyzethez, így kezd megtelni a naptára.

Megemlítette, az olimpiarendezés miatt eleve nagy a nyomás a házigazda Japán versenyzőin, ez az időszak egy évvel meghosszabbodott. Számos úszó ismerősével tartja a kapcsolatot, sokan már három hete nem mehetnek sehova a karantén miatt.

A kilencszeres nagymedencés világbajnok Hosszú Rio de Janeiróban 200 és 400 méter vegyesen, valamint 100 méter háton győzött, míg 200 méter háton ezüstérmet szerzett. Januárban az európai szövetség szavazásán ő lett 2019 legjobb európai női úszója.

Kiemelt fotó: Stephane Kempinaire / KMSP

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét