Mi legyen az ebéd? Barna sörös báránycsülök édesburgonyával!

0
53

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 darab báránycsülök, só, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 kávéskanál szárított majoránna, 2 szál rozmaring, 2 fej vöröshagyma, 5 dl barna sör

1. A csülköket megsózzuk, 1 órára a hűtőbe tesszük. A mustárt és a sűrített paradicsomot összekeverjük, majd bedörzsöljük vele a bárányt. Majoránnával és vágott rozmaringgal megszórjuk, magas falú tepsibe tesszük, mellédobjuk a megtisztított, négybe vágott vöröshagymát.

2. Ráöntjük a sört és 2 dl vizet. Alufóliával lefedve 130 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük 140 percet. Kínálhatunk mellé főtt vagy héjában sütött burgonyát, édesburgonyát is.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC | SÜTÉS 140 PERC
KALÓRIA 560 KCAL/ADAG

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/04. számában jelent meg több húsos fogásával együtt. 

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét