Sminktrendek 2020-ban: Frissebb és modernebb

0
55

“Ne ijedj meg, ha a klasszikus sminkedbe egy kis hiba csúszik, mert abból nagyszerű dolgok jönnek ki.” – vallja Violette, az Estée Lauder szépségigazgatója és sminkmestere.  Soha nem erőlködöm, hogy szigorúan betartsam a trendeket. Ha a szemceruza használata régimódinak tűnik, azon gondolkodom, hogyan tehetném frissebbé, modernebbé.

Szerinte minden olyan praktikára szükségünk van, ami ragyogóvá tesz minket. Ha szeretjük a csillogó sminket magunkon, de a szemünk vonalát is hangsúlyozni akarjuk, miért ne tehetnénk meg mindkettőt? Vigyünk spontaneitást a sminkelési szokásainkba! Legyen ez szórakozás, könnyed játék, amivel még szebbé varázsolhatjuk magunkat. Rejtsük el azt, ami előnytelen, és emeljük ki azt, ami a mi szexepilünk.

A jó alapozó

Szebb és természetes bőrfelszín

Violette 2020-as trükkje:

Nem szeretem, ha az alapozó eltűnteti a bőröm textúráját, mert szoborszerűvé válik az arcom és merev leszek. Úgy érzem, hogy a személyiségem háttérbe szorul tőle. Próbáljuk ki, hogy nem mindennap teszünk fel alapozót, tanuljuk meg szeretni a bőrünket.

A francia lány stílustippje:

Ne alapozd az orrodat. Így olyan optikai hatás keletkezik, mintha másutt sem viselnél alapozót.

Ami működik:

Az Estée Lauder új Futurist Hydra Rescue hidratáló alapozója a tökéletlenséget lefedi,

de a bőr textúráját érvényesülni hagyja. (36 font, Lookfantastic)

Az új vörös ajkak

Elmosódott romantika

Violette 2020-as trükkje:

Nem tudok klasszikus, éles kontúros ajkakat festeni, mert ezt túl súlyosnak, drámainak tartom, és ez most mindenképpen régimódi. Szeretem a lágyabban szétterülő rúzsozást, mert sokkal romantikusabbá, gyengédebbé tesz mindenkit.

A francia lány stílustippje:

A matt rúzs rajongója vagyok. Vigyük fel a rúzst a szemhéjfesték kefével, a száj szélét kissé mossuk el vele, fontos, hogy a kefe sörtéje ne legyen túl hosszú, de túl rövid sem. Így kerülhető el az éles kontúrvonal.

Ami működik:

YSL Rouge Pur Couture The Slim Sheer Matte rúzs (13 200 Ft, Douglas)

A szemceruza másképp

Ombre hatás

Violette 2020-as trükkje:

Szeretem a szemceruzát is az elmosódott technika segítségével használni. Amikor meghúzom a vonalat, a szemhéjfesték kefével elmosom a szélét, hogy lágyabb legyen. Mindenki meg tudja csinálni, mert nagyon egyszerű, és nem utolsó sorban fiatalít.

A francia lány stílustippje:

Imádom a színeket keverni. Meghúzom a fekete szemceruzával a kontúrt, majd felviszek rá kék színt, ami nem pasztell, hanem egy élénkebb kék árnyalat (elektromos kék), de ezt is csak a fekete ceruzavonal közepére teszem. Ezzel az ombre illúzióját keltem, mintha átmenetet festettem volna.

Ami működik:

Giorgio Armani Eyes to Kill Eyeliner Chromes szemhéjtus (8745 Ft, Douglas)

A frissebb arckontúr

Napsütötte bőr

Violette 2020-as trükkje:

Ne feledjük, hogy az arcunk sokszínű. Sokféle bronzosítót használok, amivel olyan hatást érek el, mintha a nap kicsit megsütötte volna az arcomat.

A francia lány stílustippje:

Egy kis bronz púdert teszek az arccsontomra és az orromra, a homlokomon éppen hogy egy kicsit átfutok vele, majd egy kis rózsaszín pirosítót rakok a tetejére. Egymásba mosom az árnyalatokat, hogy éles színkülönbség ne legyen a felületek között, a szemem alatti rész árnyalata hasonló legyen az arccsont területével.

Ami működik:

Guerlain Terracotta Light Bronzosító púder (12 880 Ft, Douglas)

A modern füstös szem

Egyszínű egyszerűség

Violette 2020-as trükkje:

Ha a füstös szemről beszélünk, akkor általában a szürke és fekete színekre gondolunk. Pedig más szín használatával is lehet füstös hatást elérni, én például nagyon szeretem a réz, a barna vagy akár a bordó színt  erre a célra használni. A lényeg, hogy csak egy színt vigyünk fel a szemünkre, mert attól leszünk modernek, nem pedig mesterkéltek.

A francia lány stílustippje:

A füstös szem eléréséhez mindössze a termékre és az ujjunkra van szükség. A szemceruzával a szempillák közötti réseket is színezzük be, ugyanezt tegyük meg a szem alsó vonalán is, majd az ujjunkkal finoman simítsuk el.

Ami működik:

NYX Jumbo Eye Pencil szemceruza (1575 Ft, Douglas)

 

 

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét