Szuper zöldséges könnyű recept vacsorának

0
59

Hozzávalók (4 adagra)

  • 2 közepes padlizsán
  • 1 vöröshagyma, apróra vágva
  • 1 ek. olíva olaj
  • ½ csésze zöldség alaplé
  • 2 paradicsom felkockázva
  • 1 és ½ csésze főtt lencse
  • 200 g reszelt sajt
  • bors
  • oregánó
  • kömény
  • 1 ek. paradicsom szósz
  • friss zöldfűszer

Elkészítés

  1. A padlizsánokat mosd meg és vágd félbe hosszában, majd vágd ki a belsejüket, hogy maradjon 4 padlizsáncsónakod.
  2. A padlizsánok belsejét késes aprítóban vagy botmixerrel pürésítsd le.
  3. Hevíts olajat egy serpenyőben, majd párold üvegesre a hagymát. Erre jöhet a főtt lencse, a padlizsánpüré és a paradicsomkockák is, majd a zöldség alaplé.
  4. Ízlés szerint fűszerezd be a lencsés-paradicsomos-padlizsános ragut, és párold egy ideig.
  5. Ha elkészült, töltsd meg a padlizsáncsónakokat a raguval, majd szórd meg az összeset reszelt sajttal.
  6. Egy papírral bélelt tepsiben süsd készre a padlizsánokat 180 Celsius-fokos sütőben, majd szórd meg friss zöldfűszerrel mindegyiket tálalás előtt!

Jó étvágyat!

(VIA)

Fotó: Getty Images

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét