Újabb emberölés miatt állítanák bíróság elé a turonyi fejszés gyilkost

0
57

Perújítási indítványt terjesztett elő a Pécsi Törvényszék az életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt turonyi fejszés gyilkos ügyében a szomszédja megölése és az áldozat  értéktárgyainak ellopása miatt.

K. Zsolt nevéhez fűződik ugyanis az a több, mint három évvel ezelőtti halálos tűzesetet is, amikor szénné égve találtak a turonyi házában egy idős asszonyt a katasztrófavédelem munkatársai

Eleinte nem tudták megállapítani sem a tűz eredetét sem pedig a nő halálának a körülményeit. Annyit lehetett látni ugyanis csak, hogy az idős asszony az egész testfelületén negyedfokú sérüléseket szenvedett, és több külsérelmi nyom is borította az elszenesedett holttestet. A toxikológiai vizsgálatok megállapították, hogy a nő belélegezte a tűz maradványait, azaz még élt a tűz keletkezésekor.

Később kiderült, hogy K. Zsolt fát vágott az ingatlanban aznap, amikor a tűz keletkezett és a háztartásban élő férfival töltötte az éjszakát. Ekkor azonban ennél többre még nem jutottak a nyomozók. Később azonban leporolták az ügyet, és a község lakóival reprodukálták az aznap történteket.

Életfogytiglant kapott a kegyetlen túronyi fejszés gyilkos

Legkorábban 25 év múlva bocsátható szabadon.

K. Zsolt elcsalta a rokonainak a lakására Pécsre a 61 éves férfit, ahol módszeresen kifaggatták az otthon lévő vagyontárgyak értékéről, s összegéről.

Az ittas K. Zsolt ezt követően visszautazott Túronyba, majd betört az asszony otthonába. Négykézláb mozgott a házban, de levert valamit, ezért felriadt a nő. Mivel az asszony felismerte, ezért K. Zsolt többször is megszúrta és megvágta a nála lévő tőrkéssel. Hogy a bűncselekmény nyomait eltüntesse, felgyújtotta a házat, a kést pedig a saját házának szennyvízaknájába dobta.

A perújítási indítvány benyújtására azért volt szükség, mert a több ember sérelmére elkövetett emberölési cselekmények külön eljárásban nem bírálhatók el, ha az utóbb felderített cselekményt a korábbi elbírálása előtt követték el. Perújítás elrendelése esetén a megismételt eljárás nyújt lehetőséget arra, hogy a bíróság egy eljárásban bírálja el a terhelt által elkövetett gyilkosságokat.

A perújítás megengedhetőségének kérdésében a Pécsi Ítélőtábla dönt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét